CUM TE PUTEM AJUTA?
contact@marmodavselect.ro

CONTACTEAZĂ-NE:
(+04) 766.234.748

Recondiționarea este procesul prin care suprafețele din piatră naturală capătă anduranță și, totodată, își îmbunătățesc în mod considerabil aspectul estetic. Recondiționarea pietrei naturale se realizează deseori la anvergura unui proiect de amenajare, dacă ținem cont de timpul de execuție și gradul ridicat de meticulozitate al operațiunilor implicate. Anumite operațiuni, cum este cazul impermeabilizării și ceruirii, sunt necesare indiferent de tipul de piatră naturală utilizat într-o amenajare, deoarece închid porii și asigură o protecție eficientă a suprafețelor, împotriva depunerilor de praf sau pătării cu diverse lichide. Pe de altă parte, există operațiuni de recondiționare (șlefuire, lustruire) care sunt executate doar la cererea clientului, și care au un caracter opțional.

„Experiența ne obligă să fim deschiși oricărui proiect!”

Principalele operațiuni de recondiționare a suprafețelor din piatră naturală sunt: curățarea, șlefuire, lustruirea, impermeabilizarea și ceruire, și despre ele vom vorbi în cele ce urmează. Menționăm că operațiunile enumerate anterior se pot executa cu succes pentru toate tipurile de piatră naturală.

Curățare


Curățarea este operațiunea de întreținere a suprafețelor din piatră naturală cu cea mai frecventă aplicabilitate. Totodată, putem considera curățarea un procedeu clasic de recondiționare.

Prin curățare, suprafețele din piatră naturală își păstrează aspectul pentru o perioadă îndelungată de timp. Pentru eficiență, se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, și cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător. Pentru a nu exista dubii legate de modul în care se va realiza operațiunea facem precizarea că, în practică vom întâlni două tipuri de curățare:

  • curățarea uscată – realizată în mod frecvent, la intervale de timp regulate, cu ajutorul unei mături sau cârpe, al unui burete sau mop; în acest caz, ne referim la un procedeu de întreținere;
  • curățarea umedă – realizată ocazional, cu ajutorul unor soluții profesionale, alese în funcție de tipul de piatră cu care a fost placată suprafața; în acest caz, ne referim mai degrabă la un procedeu de recondiționare.

Dintre variantele prezentate mai sus, considerăm tipul de curățare umedă mai apropiat de ceea ce înseamnă a fi o operațiune de recondiționare.

Șlefuire


Suprafețele din piatră naturală capătă în timp un aspect ușor abraziv, datorită impurităților care apar în urma depunerilor de praf sau al unor resturi de materiale. În astfel de situații, recondiționarea suprafețelor afectate se realizează prin operațiuni de șlefuire sau lustruire. Prin șlefuire se îndepărtează stratul grosier de la suprafața unei placări cu piatră naturală, obținându-se un aspect neted, uniform și mat. O suprafață lucioasă va putea fi obținută prin lustruire. Procedeul aplicat este asemănător în cazul ambelor operațiuni, diferențele fiind doar de ordin estetic (un aspect mat, respectiv unul lucios) și tehnologic (materiale abrazive cu granulație diferită).

Lustruire


Lustruirea este procedeul aplicat în continuarea șlefuirii, în urma căruia suprafețele din piatră naturală capătă un aspect lucios, favorizând totodată apariția reflexiilor.

Impermeabilizare


Impermeabilizarea este operațiunea prin care suprafețele din piatră naturală sunt protejate împotriva umezelii și a razelor ultraviolete, asigurându-se în acest fel un grad ridicat de rezistență și durabilitate. Impermeabilizarea scoate în evidență textura și culoarea pietrei naturale și acționează ca un strat de protecție împotriva formării petelor.

Operațiunea de impermeabilizare poate fi aplicată pentru orice tip de piatră naturală, îndeosebi pentru cele cu porozitate accentuată: calcar, travertin. Pentru eficiență, se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător.

Ceruire


Calitatea și anduranța proiectelor de amenajare cu piatră naturală sunt caracteristici care se obțin în urma aplicării unor tratamente de întreținere sau prin operațiuni de recondiționare. Ceruirea este unul dintre tratamentele aplicate suprafețelor din piatră naturală (pardoseli, pereți, blaturi etc.) cu scopul de a le oferi protecție și strălucire, dar și pentru a preveni unele transformări de structură care pot să apară în timp.

Datorită capacității de absorție ridicată a pietrei naturale, înaintea operațiunii de ceruire se recomandă aplicarea unui strat de impermeabilizare, astfel încât soluția pe bază de ceară să poată fi absorbită în mod uniform pe toată suprafața. Pentru eficiență, se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător.

Vă recomandăm să consultați pagina Servicii recondiționare, pentru a descoperi lista de operațiuni, etapele de execuție și recomandările specialiștilor noștri cu privire la întreținerea și recondiționarea pietrei naturale.

Write a comment:

Este nevoie să fii autentificat pentru a putea publica un comentariu.

Copyright © 2019 MARMODAV SELECT Toate drepturile rezervate