Prelucrarea pietrei naturale

Înainte de a fi montată, piatra naturală trece prin faza de prelucrare. Procesul fiind deseori unul complex, operațiunile se derulează, în marea lor majoritate, în atelierul de producție. Pentru cazul proiectelor a căror execuție nu presupune un grad ridicat de complexitate, anumite operațiuni se pot derula și la sediul beneficiarului.

OBȚINEȚI O OFERTĂ PENTRU PROIECTUL DUMNEAVOASTRĂ

Lista de operațiuni specifice prelucrării pietrei naturale, etapele de execuție și recomandările specialiștilor noștri le puteți consulta în continuare:

Prelucrare MSL

Bizotarea – sau prelucrarea MSL – este un tip de prelucrare care se execută pe toată lungimea unei muchii și pe jumătate din lățimea ei, sub un unghi de aproximativ 45 grade.

Mai mult »

Prelucrare dublu MSL

În cazul prelucrării dublu MSL, muchia piesei va suporta intervenții în două etape, de fiecare dată fiind realizată o debitare sub un unghi de aproximativ 45 grade.

Mai mult »

Prelucrare semibaston

Prelucrarea cu semibaston se execută atunci când se dorește obținerea unei forme semirotunde (parțial convexă) pentru muchiile unei piese dintr-un ansamblu ambiental.

Mai mult »

Prelucrare baston

Prelucrarea cu baston se execută atunci când se dorește obținerea unei forme rotunde (convexă) sau aproape rotundă, pentru una sau mai multe muchii ale unei piese.

Mai mult »

Prelucrare picurător

Prelucrarea cu picurător constă în realizarea unui șanț pe partea inferioară a pieselor, ale căror suprafețe intră în contact cu picături de apă sau alte lichide.

Mai mult »

Prelucrare bandă antialunecare

Pardoselile din piatră naturală care sunt expuse la contactul cu apa necesită o prelucrare suplimentară, pentru a proteja trecătorii să nu alunece și să se accidenteze.

Mai mult »

Debitare liniară

De la forma ei brută și până la aspectul ei finisat, piatră naturală necesită a fi debitată în repetate rânduri, până la obținerea unei dimensiuni sau forme dorite.

Mai mult »

Debitare 45 grade

Debitarea la 45 grade este similară din multe puncte de vedere debitării liniare. Diferența constă în unghiul la care se realizează debitarea și tipul de utilaj folosit în acest scop.

Mai mult »