Materiale

PRODUSE FINITE

Acasa » Materiale » Produse-finite

#materiale #produsefinite

Produsele finite sunt bucăți din blocuri de piatră naturală, obținute printr-un proces de prelucrare și având o destinație precisă. Ele au forme și dimensiuni diferite, și pot fi realizate din orice tip de piatră naturală. Produsele finite pot avea întrebuințări multiple, motiv pentru care ele sunt solicitate atât în amenajarea spațiilor interioare, cât și a celor exterioare. Produsele finite mai poartă numele de piese, iar dintre acestea cel mai des întâlnim: blaturi, glafuri, lavoare, cădițe de duș, mese, scaune, picioare de scaune, băncuțe, butoni sau alte elemente de inserție etc.

Marmodav Select recomandă pentru întreținerea produselor finite doar produse profesionale de curățat specifice tipului de piatră naturală din care sunt confecționate.

PRODUSE FINITE

Aplicații

Amenajarea băilor necesită o atenție deosebită, procesul de transformare fiind gândit pentru a respecta principalele caracteristici care definesc un astfel de spațiu: aspect estetic, rezistență la umiditate și lipsa riscurilor de alunecare. Din acest motiv, suprafețele unei băi necesită uneori prelucrări sau tratamente speciale, în funcție de specificul amenajării.

Referitor la pereții și pardoselile unei băi este recomandat să folosim un tip de piatră naturală cu aspect mătuit, pentru a nu permite alunecarea. Cu toate acestea, întregul ambient poate fi îmbunătățit dacă se apelează – pentru obținerea unei note de eleganță sau strălucire – la inserții cu plăci lustruite (butoni) sau cu forme și dimensiuni cât mai diverse.

Proiectele de amenajare a băilor includ și folosirea unor piese de mobilier cu destinații speciale, cum ar fi: blaturi, lavoare, măsuțe sau rame de oglindă. Acestea pot avea forme și dimensiuni adaptate fiecărui tip de proiect.

Marmodav Select

Din punctul de vedere al finisajelor și rezistenței materialelor folosite într-un proiect de amenajare, bucătăria reprezintă în opinia mai multor specialiști poate cel mai pretențios spațiu dintr-o locuință. Piesa de mobilier care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie este blatul. Având o suprafață expusă permanent la contactul cu lichide sau cu obiecte de tot felul, blaturile trebuie să fie confecționate din materiale rezistente și care au un aspect plăcut. Piatra naturală poate fi în acest caz alegerea perfectă, iar dintre tipurile de piatră naturală recomandate pentru confecționarea unui blat de bucătărie identificăm marmura și granitul. 

Alte piese confecționate din piatră naturală care pot fi întâlnite în amenajarea unei bucătării sunt: lavoare, glafuri, măsuțe, plinte sau brâuri. Oricare dintre aceste piese adaugă utilitate spațiului amenajat și aduc în plus o notă de eleganță.

Marmodav Select

Figurinele, plăcuțele inscripționate, suporturile pentru instrumente de scris, precum și alte obiecte cu rol decorativ, sunt piese pe care le întâlnim în multe birouri și pot fi confecționate din piatră naturală. Se preferă în general marmură, datorită aspectului lucios care poate fi obținut în urma lustruirii. Piesele din această categorie pot influența în mod pozitiv valoarea estetică a biroului, ambientul obținut fiind benefic pentru angajați, colaboratori și invitați.

Marmodav Select

Terase, holuri sau coridoare ale clădirilor cu destinație administrativă sau rezidențială, sunt spații destinate tranzitului de persoane (angajați, vizitatori) sau pentru socializare și recreere. Un ambient potrivit pentru aceste spații include adesea și piese confecționate din piatră naturală, cum sunt: băncuțe, măsuțe, statuete, inserțiile cu plăci de dimensiuni sau finisaje diverse (pentru pardoseli, pereți sau șeminee), sau alte obiecte de decor.

Marmodav Select

Spațiile de recreere (alei, grădini, piscine, saune) reprezintă capitole distincte în cadrul proiectelor care au ca destinație amenajări ale domeniilor publice sau rezidențiale. Progresul arhitectural din perioada contemporană motivează și împing limitele arhitecților sau designerilor de interior, pentru a fi inspirați și a deveni creativi. Un răspuns la o astfel de provocare poate fi piatra naturală. Este un material preferat din ce în ce mai mult în proiectele de amenajare, datorită diversității formelor, culorilor și texturilor în care se regăsește, dar și pentru posibilitatea de a fi prelucrată cu destul de multă ușurință. Amenajările din categoria premium utilizează piatra naturală ca material predominant atât datorită calităților sale estetice, cât și pentru anduranță.

Spațiile din jurul piscinelor capătă un aspect mai plăcut dacă montajul pardoselii prevede inserții de plăci din piatră naturală, cu suprafețe lucioase sau cu forme diverse. Aspectul estetic al piscinelor poate fi completat cu blaturi pentru servirea băuturilor exotice, cu mese, băncuțe sau scaune pentru socializare, săpuniere sau alte obiecte de decor. Prezența unei cișmele sau fântâni, a unui suport sau ghiveci pentru flori, oferă o notă aparte aleilor și grădinilor. Sunt doar câteva din exemplele de utilizare eficientă a pietrei naturale în amenajarea spațiilor de recreere.

Marmodav Select

 

Utilizarea pietrei naturale este o cerință tot mai întâlnită în proiectele de amenajare a spațiilor exterioare din perioada contemporană. Pentru a obține ambientul specific unei zone de recreere, piatra naturală poate fi prelucrată și întrebuințată astfel încât să servească unor scopuri bine fixate. Din acest punct de vedere, în amenajările de exterior piatra naturală va putea fi regăsită sub forma unor jardiniere, bănci, rigole, pavele, cubeți, suport pentru biciclete sau pentru depozitarea deșeurilor. Se pot realiza și proiecte speciale, care pot îmbrăca forma unor lucrări artistice (monumente, statui).

Dintre tipurile de piatră naturală potrivite amenajărilor de exterior, granitul se încadrează la alegerea potrivită, datorită calităților sale privind rezistența și durabilitatea.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT