#servicii #mentenanta #degresare
Degresarea este operațiunea de întreținere a suprafețelor din piatră naturală cu cea mai frecventă aplicabilitate, fiind deseori considerată un procedeu clasic de recondiționare.
Prin degresare, suprafețele din piatră naturală își păstrează aspectul pentru o perioadă îndelungată de timp. Pentru eficiență se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător. Pentru a nu exista dubii legate de modul în care realizează operațiunea facem precizarea că, vom întâlni în practică două tipuri de degresare:
- degresarea uscată – realizată în mod frecvent, la intervale de timp regulate, cu ajutorul unei mături sau cârpe, al unui burete sau mop; în acest caz, ne referim la un procedeu de întreținere;
- degresarea umedă – realizată ocazional cu ajutorul unor soluții profesionale, special alese în funcție de tipul de piatră cu care a fost placată suprafața; în acest caz, ne referim mai degrabă la un procedeu de recondiționare.
Dintre variantele prezentate mai sus, considerăm tipul de degresare umedă mai apropiat de ceea ce înseamnă a fi o operațiune de recondiționare.
DEGRESARE
Etape de execuție
Suprafața pe care urmează să fie aplicată soluția de degresare trebuie să fie lipsită de impurități sau resturi de materiale (praf, grăsimi etc.), și să fie perfect uscată. Se va realiza în acest sens o curățare uscată, cu ajutorul unui aspirator, al unei mături sau cârpe de praf.
Înainte de aplicare, recipientul în care se află soluția de curățat va trebui agitat foarte bine. După ce se toarnă soluția, aceasta va trebui lăsată să acționeze timp de câteva minute. Pe zonele care prezintă un grad ridicat de absorție se va completa cu soluție până la uniformizarea stratului pe întreaga suprafață. O aplicare uniformă a soluției se poate obține cu ajutorul unei lavete sau cârpe, ambele cu textură ușor abrazivă. Pentru a grăbi procesul sau pentru a putea acoperi în mod eficient suprafețe mai mari, se poate folosi o mașină monodisc pentru curățare rapidă.
Dacă în urma operațiunii va rezulta un surplus de reziduuri, cu siguranță se impune îndepărtarea acestuia. Se vor folosi în acest scop: un mop sau o cârpă moale, precum și apă la temperatura camerei. Pentru a grăbi procesul sau pentru a putea acoperi în mod eficient suprafețe mai mari, se poate folosi un aspirator cu funcție de spălare. Procedeul se repetă până se obține o suprafață perfect curată.
AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?
Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.