Periere

Acasa » Servicii » Mentenanta » Periere
a
#servicii #mentenanta #periere

Suprafețele din piatră naturală capătă în timp un aspect ușor abraziv, datorită impurităților care apar în urma depunerilor de praf sau al unor resturi de materiale. În astfel de situații, recondiționarea suprafețelor afectate se rezumă la eliminarea stratului de impurități prin operațiuni de periere, șlefuire sau lustruire. Perierea se execută pentru înlăturarea stratului grosier de impurități, fără a avea ca obiectiv principal obținerea unei suprafețe finisate. Dincolo de această perspectivă, perierea se execută și pentru a oferi suprafețelor din piatră naturală un aspect ușor antichizat, cu tentă tradițională. Pentru obținerea unor suprafețe cu aspect neted, uniform și mat, vă invităm să citiți despre operațiunile de șlefuire și lustruire.

PERIERE

Etape de execuție

Suprafața pe care vom efectua perierea trebuie să fie lipsită de impurități sau resturi de materiale (praf, grăsimi etc.), și perfect uscată. Se va realiza în acest sens o curățare uscată, cu ajutorul unui aspirator, al unei mături sau cârpe de praf.

Cu ajutorul unui echipament dotat cu disc abraziv de granulație mare se va efectua o trecere pe întreaga suprafață placată cu piatră naturală, până la eliminarea totală sau parțială a stratului grosier. Pentru obținerea aspectului dorit procedura trebuie reaplicată în mod repetat, fiind necesar ca de fiecare dată să utilizăm benzi abrazive cu granulații diferite (de la granulație mare, la granulație mică). În spațiile greu accesibile (colțuri, muchii) se poate utiliza un flex.

Suprafețele proaspăt periate vor trebui curățate cu un mop sau cu o cârpă moale, și apă la temperatura camerei. Procedeul se repetă până se obține o suprafață perfect curată.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT