Confecționare nut

Acasa » Servicii » Prelucrare » Confectionare nut
#servicii #confectionare #nut

Confecționarea nutului constă în realizarea unui șant pe laturile unei piese, cu scopul de a realiza o îmbinare mecanică a piesei prelucrate cu un alt element de mobilier. Întâlnim astfel de îmbinări atunci când realizăm placări pe suprafețe orizontale sau verticale, unde calitatea și estica îmbinării sunt importante în egală măsură.

CONFECTIONARE NUT

Caracteristici

Marmodav Select

Realizarea unei îmbinări în sistem nut (sau nut-feder) prezintă interes din punctul de vedere al siguranței privind montajul. Un exemplu de prelucrare cu nut a pieselor din piatră naturală întâlnim în cazul operațiunii de montaj a fațadelor ventilate, unde avantajul îmbinării în sistem nut-feder, realizat între plăcile din piatră naturală și montanți, oferă siguranță întregului sistem. Siguranța îmbinării este întâlnită atât în timpul efectuării montajului (până la momentul fixării definitive a plăcilor), dar mai ales după ce lucrarea a fost definitivată. În situația prezentată, nutul are rolul unui canal de prindere.

Pentru realizarea îmbinărilor simple între două piese din piatră naturală relevanța estetică a nutului devine parțial inexistentă, însă prioritară devine siguranța pe care acest tip de montaj o conferă întregului ansamblu. 

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT