Montaj plinte pe trepte sau pe drept

Acasa » Servicii » Montaj » Montaj plinte
#servicii #montaj #plinta

Plintele sunt utilizate în proiectele de amenajare cu scopul de a proteja împotriva prafului sau picăturilor de apă muchiile care delimitează o pardoseală de pereții unei încăperi. Dincolo de acest aspect cu caracter practic, utilizarea plintelor oferă întregului ambient o notă aparte de distincție și eleganță. Alegerea unei plinte trebuie să țină seama de câteva aspecte: tipul de piatră folosit la placarea suprafețelor care se îmbină pe aceeași muchie, culoare, textură sau dimensiune.

MONTAJ PLINTA

Caracteristici

Marmodav Select

În spațiile amenajate exclusiv cu piatră naturală, întotdeauna materialul din care va fi realizată plinta va fi tot piatra naturală. Mai trebuie menționat și faptul că, plinta trebuie să fie realizată din același tip de piatră naturală ca cea folosită pentru pardoseală. De exemplu, dacă pentru pardoseală am folosit marmură, vom folosi tot marmură și pentru realizarea plintei. În acest fel vom obține o notă de eleganță și rafinament, care este specifică amenajărilor cu piatră naturală.

În ceea ce privește culoarea pe care o avem în vedere pentru realizarea plintei, aici lucrurile se schimbă în mod radical. Este permisă utilizarea oricărei culori, însă recomandările specialiștilor au în vedere folosirea culorilor sau nuanțelor care sunt în ton cu restul spațiului amenajat. Din punct de vedere estetic însă, vom evita să alegem o plintă de aceeași culoare cu cea a peretelui la baza căruia se va executa montajul. În concluzie, între pardoseală, plintă și perete sunt permise jocuri de culori sau nuanțe, chiar dacă la finalul proiectului se obțin contraste puternice sau efecte de culori și nuanțe asemănătoare.

Aspectele constructive ale plintei nu trebuie neglijate nici ele. Pentru un plus de valoare estetică, o înălțime a plintei de 5 – 7 cm poate fi considerată ideală. Lungimea unei plăci din ansamblul plintei va trebui stabilită de comun acord cu arhitectul care coordonează proiectul.

Tipuri de piatră naturală recomandată pentru acest tip de montaj

MARMURĂ

Marmura este recomandată doar pentru lucrările de montaj executate la interior

GRANIT

Granitul este recomandat în special pentru lucrările de montaj executate la exterior

TRAVERTIN

Travertinul este recomandat pentru lucrările de montaj executate atât la interior, cât și la exterior

CALCAR

Calcarul este recomandat pentru lucrările de montaj executate atât la interior, cât și la exterior

Contact rapid

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

MONTAJ PLINTA

Etape de execuție

01.

Efectuarea măsurătorilor

02.

Pregătirea suprafeței

03.

Aplicarea stratului de adeziv

04.

Aplicarea și reglajul plăcilor

05.

Chituirea rosturilor

06.

Curățarea suprafeței obținute

07.

Impermeabilizarea

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT