Șlefuire

Acasa » Servicii » Mentenanta » Slefuire
#servicii #mentenanta #slefuire

Suprafețele din piatră naturală capătă în timp un aspect ușor abraziv, datorită impurităților care apar în urma depunerilor de praf sau al unor resturi de materiale. În astfel de situații, recondiționarea suprafețelor afectate se realizează prin operațiuni de șlefuire sau lustruire. Prin șlefuire se îndepărtează stratul grosier de la suprafața unei placări cu piatră naturală, obținându-se un aspect neted, uniform și mat. O suprafață lucioasă va putea fi obținută prin lustruire. Procedeul aplicat este asemănător în cazul ambelor operațiuni, diferențele fiind doar de ordin estetic (un aspect mat, respectiv unul lucios) și tehnologic (materiale abrazive cu granulație diferită).

Operațiunea de șlefuire poate fi aplicată pentru orice tip de piatră naturală. Despre operațiunea de lustruire puteți citi aici.

SLEFUIRE

Etape de execuție

Suprafața pe care vom efectua șlefuirea trebuie să fie lipsită de impurități sau resturi de materiale (praf, grăsimi etc.), și perfect uscată. Se va realiza în acest sens o curățare uscată cu ajutorul unui aspirator, al unei mături sau cârpe de praf.

Cu ajutorul unui echipament dotat cu disc abraziv de granulație mare se va efectua o trecere pe întreaga suprafață placată cu piatră naturală, până la eliminarea totală sau parțială a stratului grosier. Pentru obținerea aspectului dorit procedura trebuie reaplicată în mod repetat, fiind necesar ca de fiecare dată să utilizăm benzi abrazive cu granulații diferite (de la granulație mare, la granulație mică). În spațiile greu accesibile (colțuri, muchii) se poate utiliza un flex.

Suprafețele proaspăt șlefuite vor trebui curățate cu un mop sau cu o cârpă moale, și apă la temperatura camerei. Procedeul se repetă până se obține o suprafață perfect curată.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT