Ceruire

Acasa » Servicii » Mentenanta » Ceruire
a
#servicii #mentenanta #ceruire

Calitatea și anduranța proiectelor de amenajare cu piatră naturală sunt caracteristici care se obțin în urma aplicării unor tratamente de întreținere sau prin operațiuni de recondiționare. Ceruirea este unul dintre tratamentele aplicate suprafețelor din piatră naturală (pardoseli, pereți, blaturi etc.) cu scopul de a le oferi protecție și strălucire, dar și pentru a preveni unele transformări de structură care pot să apară în timp.

Datorită capacității de absorție ridicată a pietrei naturale, înaintea operațiunii de ceruire se recomandă aplicarea unui strat de impermeabilizare, astfel încât soluția pe bază de ceară să poată fi absorbită în mod uniform pe toată suprafața. Pentru eficiență se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător.

CERUIRE

Etape de execuție

Suprafața pe care urmează să fie aplicat stratul de ceară trebuie să fie curată, lipsită de impurități sau resturi de materiale (praf, grăsimi etc.), și să fie perfect uscată. Se recomandă impermeabilizarea suprafeței înainte de aplicarea stratului de ceară.

Pentru ceruire vom folosi doar soluții profesionale, preparate și aplicate după indicațiile producătorului. Anumite efecte pot fi obținute prin combinarea mai multor tipuri de soluții, care prin amestecare vor avea compoziția unei paste.

Înainte de aplicare, recipientul în care s-a preparat pasta de ceară va trebui agitat foarte bine. Pasta trebuie aplicată în strat subțire, folosind o lavetă sau o cârpă moale.

Pentru a nu risca o aplicare neuniformă a stratului de ceară, se recomandă ca operațiunea să nu fie realizată la temperaturi extreme, foarte reci sau foarte calde.

După aplicarea stratului de ceară suprafețele vor trebui lustruite rapid, până când acestea vor obține un luciu perfect. Vom folosi în acest scop o perie cu fire scurte, o lavetă sau cârpă moale, sau un dispozitiv de lustruit mecanic.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT