Lustruire

Acasa » Servicii » Mentenanta » Lustruire
#servicii #mentenanta #lustruire

Lustruirea este procedeul aplicat în continuarea șlefuirii, în urma căruia suprafețele din piatră naturală capătă un aspect lucios, cu reflexii care pot deveni vizibile cu ochiul liber din anumite unghiuri. Procedeul are implicații de ordin estetic (asigură uneori un aspect mat, alteori unul lucios), dar și tehnologic (se folosesc materiale abrazive cu granulație diferită).

Operațiunea de lustruire este recomandată pentru orice tip de suprafață din piatră naturală.

LUSTRUIRE

Etape de execuție

Având în vedere că vom realiza operațiunea de lustruire doar după îndepărtarea stratului grosier existent (etapă specifică operațiunii de șlefuire), va trebui să ne asigurăm că întreaga suprafață este lipsită de impurități sau resturi de materiale. Se va realiza în acest sens o curățare uscată cu ajutorul unui aspirator, al unei mături sau cârpe de praf.

Operațiunea se execută cu ajutorul unui echipament dotat cu disc abraziv de granulație mică, cu care se va efectua o trecere pe întreaga suprafață placată cu piatră naturală. Pentru obținerea unui anumit grad de strălucire trebuie să repetăm procedura, fiind necesar ca de fiecare dată să utilizăm benzi abrazive cu granulații diferite (de la granulație mică, la granulație foarte fină). În spațiile greu accesibile (colțuri, muchii) se poate utiliza un flex.

Suprafețele proaspăt lustruite vor trebui curățate cu un mop sau cu o cârpă moale, și apă la temperatura camerei. Procedeul se repetă până se obține o suprafață perfect curată.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT