Impermeabilizare

Acasa » Servicii » Mentenanta » Impermeabilizare
#servicii #mentenanta #impermeabilizare

Impermeabilizarea este operațiunea prin care suprafețele din piatră naturală sunt protejate împotriva umezelii și a razelor ultraviolete, asigurându-se în acest fel un grad ridicat de rezistență și durabilitate. Impermeabilizarea scoate în evidență textura și culoarea pietrei naturale și acționează ca un strat de protecție împotriva formării petelor.

Operațiunea de impermeabilizare poate fi aplicată pentru orice tip de piatră naturală, îndeosebi pentru cele cu porozitate accentuată: calcar, travertin. Pentru eficiență ridicată în execuție se recomandă efectuarea operațiunii doar cu soluții profesionale, cu respectarea strictă a recomandărilor și instrucțiunilor de aplicare oferite de producător.

IMPERMEABILIZARE

Etape de execuție

Suprafața pe care urmează să fie aplicată soluția de curățare nu trebuie să conțină impurități sau resturi de materiale (praf, grăsimi etc.), și să fie perfect uscată. Se va realiza în acest sens o curățare uscată cu ajutorul unui aspirator, al unei mături sau cârpe de praf.

Înainte de aplicare, recipientul în care se află soluția de impermeabilizare va trebui agitat foarte bine. Trebuie menționat faptul că, la fel ca în cazul oricărui tratament de întreținere sau recondiționare aplicat suprafețelor din piatră naturală eficiența obținută va depinde în mare măsură de momentul aplicării. În acest sens, recomandăm efectuarea operațiunii imediat după finalizarea montajului.

Aplicarea soluției se va face într-un strat subțire, turnat uniform pe întreaga suprafață. În zonele care prezintă un grad ridicat de absorție se va completa cu soluție, până la uniformizarea stratului pe întreaga suprafață. O aplicare uniformă a soluției se poate obține cu ajutorul unei perii sau pensule cu peri moi, sau cu o cârpă de consistență moale. Operațiunea se va repeta până la uniformizarea întregii suprafețe.

Dacă în urma operațiunii va rezulta un surplus de reziduuri, cu siguranță se impune îndepărtarea acestuia. Se vor folosi în acest scop: un mop sau o cârpă moale, precum și apă la temperatura camerei. Procedeul se repetă până se obține o suprafață perfect curată.

AI GĂSIT SOLUȚIA IDEALĂ?

Răspundem solicitărilor dumneavoastră pentru orice proiect de montaj, prelucrare sau mentenanță a pietrei naturale.

Lasă-ne un mesaj

    X
    CONTACT